Egresits Petra

Egresits Petra

Egresits Petra

2019
Hány éve asszisztens
3
Hány éve dolgozik a praxisban
3
Email
egresitspetra@gmail.com
Történet, jellemzés, ajánlás

Egresits Petra nagyon lelkiismeretes, precíz és lelkes munkaerő. Mielőtt elkezdtünk az állatorvosi rendelőben dolgozni, barátok voltunk, majd úgy hozta az élet, hogy egy munkahelyen töltjük most a napjainkat.   

Petra a végzettségének és az elmúlt évek alatt gyakorlatban is megszerzett és tovább gyarapított tudásának köszönhetően mind a kisállatok műtéte alatt, mind a műszeres vizsgálatok esetében (UH, RTG) nagy segítséget jelent számomra és az összes többi orvos kollégám számára. Egy lépéssel mindig előttem jár és a kezem alá dolgozik: legyen szó akár kutyák, macskák, rágcsálók fogászati műtéteiről, akár az ambuláns kezelőben történő kisállatok ellátásáról, mindig nagy segítséget jelent számunkra. A gazdik számára nyújtandó tanácsadásban is jártas és az áruátvétel sem jelent neki problémát. 

Nagyon szereti az állatokat, és tud is velük bánni. Ő az asszisztensek gyöngye. :)  

Jelölt bemutatkozása

Egresits Petra vagyok. Amikor 1 évesen Berry kutyánk szőrébe kapaszkodva járni tanultam, elköteleződtem az állatok iránt. 

Mindig is állatokkal szerettem volna foglalkozni, ezért az érettségi után nem is volt kérdés merre folytatom tanulmányaimat. Győrben Állategészségügyi Technikus végzettséget szereztem, majd 3 éve sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Középiskolás éveim óta segédkiképző voltam kutyaiskolában, sok éven keresztül lovagoltam így van tapasztalatom ezen a területen is. Technikumi gyakorlatom alatt legfőképp szarvasmarhákkal foglalkoztunk, ahol én a beteg állatok kezelésében vettem részt, sokszor a felcser távolléte alatt-állatorvos felügyelete mellett- én láttam el feladatait. 

Jelenlegi munkahelyemen, munkámat a kezdetektől fogva imádom. Szenvedélyem az állatok segítése. Ehhez minden szakmai és egyéb segítséget megkapok főnökeimtől, kollégáimtól, de ők is mindenben számíthatnak rám. Bármikor hívható vagyok, ha egy esti császármetszésről vagy egy hétvégi gyomorcsavarodás miatti műtétről legyen szó. De nem okoz gondot az adminisztráció, a takarítás vagy a beérkezett gyógyszerek ellenőrzése, leltározása sem. Általában a gazdák izgatottak, idegesek ha rendelőnkbe jönnek, határozottságommal jól kezelem a gazdákat és a problémásabb kisállatokat is köszönhető a kutyaiskolában szerzett tapasztalataimnak. A mi munkánkban nincs unalmas pillanat a változatosság és a pörgés nem enged belefásulni a szakmánkba és úgy gondolom folyamatosan tudunk és kell is tanulnunk, fejlesztenünk magunkat, mivel nincs két egyforma eset. Folyamatosan képzem magam, olvasom a szakirodalmat és egy-egy bonyolultabb esetet átbeszélek az állatorvosokkal. 

Vágyaim között régóta szerepelt, hogy kutyakozmetikus lehessek. Ez idén valóra válhatott és nagyon sokban segíti rendelői munkámat. Kezdő gazdik szívesen fogadják a szőrápolással, kozmetikázással kapcsolatos tanácsaimat. Szakmai továbbképzés szempontjából következő tervem a kisállat fizioterápiás szakképesítés megszerzése. Szeretnék szakmánk minden területén fejlődni, helytállni. Jónak tartanám ha asszisztenseknek is több magas színvonalú konferenciát szerveznének különböző témákban ezzel segítve naprakészségünket.  

Számomra állatorvosi asszisztensnek lenni nem csak egy szakma hanem hivatás.

Jelölő
Dr.Licskay Tímea
Állatorvos
06 30 236 93 64
Praxis
Állatorvosi Centrum Kft.
rendelo@allatorvos-sopron.hu
0699/327-065
9400, Sopron Balfi út 143.
Sopron