Materny Katalin

Materny Katalin

Materny Katalin

2019
Hány éve asszisztens
4
Hány éve dolgozik a praxisban
4
Email
maternykatalin@gmail.com
Történet, jellemzés, ajánlás

Katalin 4 éve kezdett el dolgozni rendelőnkben, előtte egy közeli tanyán lovakkal foglalkozott. A kezdetektől fogva nagyon érdeklődött az állatorvosi asszisztens munka minden aspektusa iránt. 

Nagyon gyorsan tanult, hamar a legtapasztaltabb asszisztensek tudásszintjére jutott el. Egy év után a nyolc  fős asszisztensi csapat vezetőjévé vált.

Indoklás, ajánlás a díjra:

A díjra ajánlom, mert tudásával és motivációjával számos területen jóval meghaladja a nálánál több éve is asszisztensként dolgozókat, de még a kezdő állatorvosokat is. Munkája során kedves, energikus és nagyon precíz.

Egyéb információ

Rendszeresen jár az asszisztensi továbbképzésekre, alázatos, folyamatosan tanul, szabad idejében is az új készítmények leírásait tanulmányozza. Kiváló csapattag, és bármikor kész a kollégáit helyettesíteni.

Jelölt bemutatkozása

2009-ben végeztem a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközép iskolában. Gyerekkorom óta állatok vesznek körül, meghatározó részei az életemnek. Az érettségi után 5 évig a vácrátóti Papkúti lovastanyán dolgoztam. Aki ennyi jószággal van körülvéve, elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön kapcsolatba állatorvosi rendelővel is. A KEDVENC Állategészségügyi Központot alapítása óta látogattam gondos gazdiként kedvenceimmel. Ezalatt az idő alatt külső szemlélőként megismerkedtem ezen munka szerteágazó tevékenységeivel, amely felkeltette az érdeklődésemet a szakma iránt. Amikor négy évvel ezelőtt bekerültem a KEDVENC Állategészségügyi Központba egy gyerekkori álmom vált valóra. Mivel természetemből fakadóan pörgős és maximalista vagyok és a produktív munka motivál, ezért igyekeztem minél előbb készségszintűre fejleszteni a munkámhoz szükséges ismereteket, ami számomra nem volt nehézség, mert érdekelt, szerettem és az állatos előéletemnek köszönhetően nem is volt teljesen idegen terület. Ezért adott esetben szabadidőt, szabadnapot nem kímélve mentem a rendelőbe, hogy minél előbb megszerezzek minden elméleti és gyakorlati tudást, ami a számomra megfelelő munka elvégzéséhez szükséges. Rövid időn belül hasznos tagjává váltam a rendelő csapatának, de persze ez is egy olyan szakma ami folyamatos tanulást igényel és mindig van hova fejlődni. Éppen ezért rendszeresen olvasok szakmai lapokat és részt veszek szakmai továbbképzéseken.

A rendelő életében engem minden érdekel, legyen az az emeleten található saját labor, a műtétek, az ambuláns rendelés, az állatpatika, vagy éppen a gyógyszer és eszközrendelés, ügyintézés. El sem tudnék képzelni olyan munkahelyet, ahol ne lenne lehetőségem ennyi -féle változatos feladatot elvégezni . Nagyon jó a kapcsolatom a kollégáimmal és örülök neki hogy elfogadnak ilyen "túlbuzgónak" és nagyon jó a kapcsolatom a főnökömmel is és köszönöm neki hogy a rendelőnek ilyen hasznos tagja lehetek!

A kollégáimmal és természetesen a gazdikkal is igyekszem megtalálni a közös hangot, sokszor fordulnak hozzám ha segítségre van szükségük, előfordul, hogy szabadnapjaimon vagy akár éjszaka beugrok asszisztálni a sürgős eseteknél, például császármetszéseknél, illetve szabadidőmben a rendelő ellátása alatt álló menhelyen segítek az állatok gyógykezelésében. Nélkülözhetetlennek tartom ebben a szakmában a megbízhatóságot, a felelősségvállalást és a lelkiismeretességet.

Rugalmas vagyok, ami ehhez a szakmához véleményem szerint elengedhetetlen, szeretem megtervezni a napomat, persze nem percre pontosan, mert ugyebár bármikor bármi lehet (balesetes állat, életmentő műtét, sürgősségi kiszállás stb…).

Igyekszem mindig naprakész információkkal rendelkezni, ismereteimet szakmai lapok olvasásával és szakmai továbbképzések látogatásával frissítem és egészítem ki. Többször vettem részt a HSAVA-n, kétszer voltam Dr. Ambriskó Tamás Vetaneszt aneszteziológiai továbbképzésén, illetve részt vettem az idei PMK konferencián, valamint kommunkiációs tréningeken.

Otthon 6 cica ebből 4 befogadott, 2 kutya ebből egy befogadott, baromfik, nyuszik alkotják a kis állatkertemet. Hobbim a futás, lovaglás, kutyázás és állataim gondozása.

Hogy miért szeretem a munkámat?

Elsődleges szempont volt mindig az életemben, hogy állatokkal foglalkozzak, mindegy hogy kutya, macska, nyúl vagy ló, csak állat legyen. Már középiskolai éveim alatt is a kedvenc tárgyam a biológia és az állattenyésztés volt, de emellett nagyon érdekelt az állategészségügy is. Az állatos része már az előző munkahelyemen is megvalósult, az egészségügy az viszont csak alkalomszerűen, de azért szerencsére mindig akadtak lovak, kecskék, birkák, malacok, akikhez állatorvost kellett hívni, ezeket a szegmenseket már akkor is nagyon élveztem és elsőként jelentkeztem segítségnek. Aztán a rendelőben ez olyan volt, mint mikor valaki beszabadul egy csokigyárba és imádja a csokit, tele lehetőségekkel, valami ehhez fogható érzés töltött el. Mindenhol állat és mindegyiket el kell látni. Műtét, ultrahang, kiszállás, oltás, érdekes esetek, aranyos állatok akik számítanak ránk, gazdik akik megbíznak bennünk.

Nagyon szeretem még ebben a munkában a változatosságot, azt hogy minden eset, állat, gazdi más. Szeretem a pörgést, hogy nem unalmas, vannak váratlan helyzetek, amit önállóan tudni kell kezelni, szeretek kommunikálni a gazdikkal, szeretek intézkedni. Szeretek műtéteknél asszisztálni, de az ambuláns rendelések is nagyon érdekelnek, illetve a kiszállások, akár háznál kell infúziós kezelésben részesíteni egy állatot, vagy éppen behozni a rendelőbe, mert a gazdi nem tudja, de a kedvencem a haszonállatos kiszállás.

Rendkívül jó érzés az amikor az embernek része van egy állat gyógyulásában, amikor minden tőle telhetőt megtesz és egyszerre látni az állat, a gazdi és az orvos szemében az örömöt és elégedettséget, persze vannak szomorú végződésű esetek is, de ezeket tudni kell kezelni, elfogadni és empátiával közölni a gazdival.

Hogy milyen szakmai terveim vannak a jövőben?

A jövőben is szeretnék ezen a pályán maradni. Mivel gyerekkori álmaim között az állatorvosi pálya elsők közt szerepelt, ezért nem mondtam még le róla teljesen. Mindenképp szeretnék nyelveket tanulni. Szeretném folyamatosan képezni magam. Minél több esetet látni, minél több elméleti és gyakorlati tudást szerezni. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos tanulás, hiszen mindig naprakésznek kell lenni. Terveim közt szerepel, hogy emelt szintű érettségit teszek kémiából, biológiából és felvételizek az Állatorvosi egyetemre. Ha ez nem sikerül, akkor is a legjobb tudásom szerint folytatom az asszisztensi munkámat.

Jelölő
dr. Balogh Béla
Praxisvezető
+36 20 916 07 19
Praxis
Kedvenc Állategészségügyi Kft
+36 27 501 720
2600 Vác, Rádi út 18.
Vác